Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. - 8. 11. 2009 MVP Praha - Letňany (CACIB)

10. 11. 2009

Výstavní sezonu roku 2009 jsme ukončili XVIII. MVP Praha - Letňany. Celkem se na ní přihlásilo 4257 psů. Na nedělní výstavu bylo přihlášeno 19 bernardýnů (13 dlouhosrstých a 6 krátkosrstých). Rozhodčí v kruhu č.10 byl Miroslav Václavík. V závěrečných soutěžích o Nejhezčího veterána dne Mgr. Ovesná Božená a v soutěži o Nejlepšího psa 2.sk. FCI  Adlt Vladimír.
Na výstavě byl posuzován Artur a fenka z našeho chovu Chantal.
V sobotu se prezentovala fenka foxteriéra hladkosrstého z našeho chovu Gaia a rozhodčí pro foxteriéry byl ze Slovenska Ing. Kubala Jaroslav, posuzoval celkem 19 hl.foxteriérů.

Artur ze třídy vetránů nejdříve ve svém plemeni vybojoval titul Vítěz plemene (BOB).Pan Václavík mu dal posudek : 8,5 letý pes,výborná kostra,výrazná hlava,chrup uměrný věku,stále pevný hřbet a pěkný pohyb. Výborný 1, Nejlepší veterán, BOB, Vítěz Prahy.
Pak nás čekali závěrečné soutěže od 15 hodiny. Nejdříve nastoupil do kruhu s ostatními Nejlepšími veterány plemen a umístil se na 3.místě. Po této soutěži nastupoval opět do kruhu, tentokrát s Vítězi plemen 2. skupiny FCI. Soutěž o BIG skončila nad naše očekávání velkým úspěchem , přece jen Artur je starý pán a o prvenství bojoval se psy o hodně mladšími. Do páteho místa se umístili 3 ze třídy mladých a 1 z mezitřídy. O to větší byl úspěch,že nakonec na 1.místo dosáhl pes ze třídy veteránů náš Artur.
Artur si den dá se říci užíval,měl spousty obdivovatelů  a dokonce jedna slečna si ho vypůjčila na junior handling.Paní rozhodčí´oba pochválila za předvedení,ale přece jen je zvyklá v této soutěži na mladší  a temperamentnější plemena psů.

Fota z výstavy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dlouhosrstá fenka Chantal - V 1, CAJC, Junior BOB

Obrazek
hladkosrstá foxteriérka Gaia - V 2