Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.1. - 10.1.2010 NVP Olomouc (CAC)

11. 1. 2010

V. Hanácká národní výstava psů všech plemen v Olomouci otevřela výstavní sezonu roku 2010. Výstava trvala od pátku do neděle a celkem se na ni přihlásilo 3165 psů z toho 11 bernardýnů, kteří byli posuzováni v sobotu a rozhodčím pro ně byl Otakar Vondrouš.
Od výstavy nás neodradila ani sněhová kalamita, která zasáhla celé území České republiky a spousta majitelů se proto výstavy nezúčastnila. Bernardýni i přesto nastoupili do kruhu v plném počtu. Kruh č.14 měli umístěný v hale "H" .
Největší úspěch jsme měli s naším veteránem Arturem,který se předvedl na výbornou a z kruhu kromě výborné 1 a Nejlepší veterán plemene odcházel i jako Vítěz plemene(BOB). V závěrečných soutěžích nastoupil z dalšími nejlepšími veterány ze skupin FCI II., IV. a VIII., pan rozhodčí Miroslav Václavík Artura vybral za vítěze Nejlepšího veterána dne.
Dixie měla také moc pěkný posudek a získala V 2, res. CAC, jen škoda, že to nebyl CAC, poslední co nám chyběl do splnění podmínek k udělení Šampióna ČR.Musíme si počkat na příště.
Dlouhosrstá zástupkyně z našeho chovu Chantal majitelky A. Roman z Rakouska nám udělala všem velkou radost, když z kruhu odcházela s Výbornou 1, CAC a Národním vítězem. Splnila tak podmínky k udělení titulu Junior šampión ČR.

Fota našich psů:

Obrazek
Artur BOB

Obrazek
Artur Nejlepší veterán dne

Obrazek
Chantal - V 1, CAC a Národní vítěz

Obrazek
Dixie - V 2, res.CAC

Obrazek
Dixie